Vztah Chotěšova a Teplé na konci středověku - Trnka, Pavel (Minulostí Západočeského kraje, 2019)
[The relation between the monasteries of Chotěšov and Teplá at the end of the Middle Ages]
Keywords: chotěšov; teplá

Diplomatika a správa kláštera Teplá ve 2. polovině 15. století - Trnka, Pavel (Univerzita Karlova, 2016)
[Diplomatics and Administration of the Monastery of Teplá in the Second Half of the Fifteenth Century]
Keywords: teplá

Kanonie premonstrátů Teplá: Národní kulturní památka (2015)
Keywords: teplá

Krajiny trí klášteru (Teplá, Chotešov, Vyšší Brod): nástin problematiky - Hlinomaz, Milan (Krajina jako antropologická cítanka, 2015)
Keywords: chotěšov; teplá

Pokračování výzkumu v areálu premonstrátské kanonie v Teplé - Nováček, Karel; Široký, Radek; Starková, Lenka (2014)
Keywords: teplá

Klášter premonstrátů Teplá. Osobnosti vědy a školství - Nováková, Markéta (University of West Bohemia, 2013)
Práce se zabývá vznikem, vzestupem a historií premonstrátského řádu na území Čech, konkrétněji pak kláštera Teplá. Vyzdvihuje zakladatele tohoto kláštera blahoslaveného Hroznatu. Poukazuje na nevšední význam osobností vědy, kultury a školství, které v kláštere působili.Zdůrazňuje na jejich odkaz.Práce se dále přiblíží jejich práci - byli zakladatelé mnoha škol a nejvýznamnějšími šiřiteli vzdělání v západočeském regionu.Práce se také věnuje knihovní sbírce.
Keywords: teplá

Klášter premonstrátů Teplá - historie a současnost - Stehlík, Jan (University of West Bohemia, 2013)
Ústředním cílem bakalářské práce je provedení charakteristiky historického vývoje Kláštera premonstrátů v Teplé a dále vylíčení současného dění tohoto kulturního a duchovního centra v oblasti západních Čech.
Keywords: teplá

Kostely tepelského panství - Bulková, Martina (University of West Bohemia, 2012)
Práce je zaměřena na sakrální objekty, které nechal vystavět či přestavět klášter premonstrátů v Teplé. Stavebně historické analýze bylo podrobeno 22 stojících i zaniklých kostelů. Jednotlivé stavby byly srovnávány na základě svých formálních znaků. Ve skupině se vyskytují kostely se složitějším slohovým vývojem i barokní novostavby. Výsledkem práce je interpretace vývoje stavební produkce tepelského klášterního panství.
Keywords: teplá

Stavební dějiny premonstrátského kláštera Teplá. I. část - Zahradník, Pavel (Sborník muzea Karlovarského kraje, 2012)
Keywords: teplá

Stavební dějiny premonstrátského kláštera Teplá. I. část - Zahradník, Pavel (Sborník muzea Karlovarského kraje, 2011)
Keywords: teplá