Promeny pecetí moravských premonstrátských opatu v pozdním stredoveku a raném novoveku - Bolom-Kotari, Martina (Mikulovské kolejní kabinety pomocných ved historických I.: sborník z mezinárodní konference Z pomocných ved historických konané 6. listopadu 2013 v Mikulove, 2017)
Keywords: 🇨🇿 czechia (general)

Klášter premostrátek v Chotěšově - Forstová, Lada (University of West Bohemia, 2017)
Práce je věnovaná historii kláštera premonstrátek v Chotěšově. Popisuje dějiny od jeho založení po současnost. Představuje premonstrátský řád a jeho zakladatele sv. Norberta, zakladatele kláštera blahoslaveného Hroznatu a jeho sestru Vojslavu. Popisuje také život v klášteře, budovy a vnitřní zařízení.
Keywords: chotěšov

Blahoslavený Hroznata, rytíř a řeholník - Hlinomaz, Milan (Biskupství plzeňské, 2017)
Keywords: 👤 hroznata of bohemia

Bl. Hroznata z Teple ve svetle noveho badani - Kubín, Petr (Minulostí západoceského kraje, 2017)
Keywords: 👤 hroznata of bohemia

Portrétní galerie proboštů a opatů kanonie premonstrátek v Chotěšově - Kysučan, Lubor; Oppeltová, Jana (Minulostí Západočeského kraje, 2017)
Keywords: chotěšov

Majetkové poměry a správa kláštera Chotěšov ve druhé polovině 16. století - Mírka, Jakub (Minulostí Západočeského kraje, 2017)
Keywords: chotěšov

Hroznata v listině z roku 1216 - Pátková, Hana (Minulostí Západočeského kraje, 2017)
Keywords: 👤 hroznata of bohemia

Zbořený kostel sv. Václava kláštera Chotěšov, pokus o rekonstrukci jeho podoby před zbořením a osudy vybavení kostela - Soukup, Jan (Minulostí Západočeského kraje, 2017)
Keywords: chotěšov

"A také klášter Hradisko u Olomouce byl obnoven naším rádem": konkurence mezi reholními rády a kolektivní identity kléru v ceských zemích ve 12. století - Šrámek, Josef (Vlastivedny vestnik moravsky, 2017)
Keywords: hradisko

Odraz zaniklých soukromých knihoven patnáctého a šestnáctého století z území kostnické diecéze v rukopisné sbírce pražské lobkowiczké knihovny - Svobodová, Milada (Studie o rukopisech, 2017)
Keywords: weissenau

Klášter, nebo hrad? Rezidence litomyšlských biskupů v letech 1344–1421, její hypotetická rekonstrukce a klasifikace - Večeře, Vojtěch (Castellologica bohemica, 2017)
Keywords: litomyšl

Miera koncentrácie majetkovej držby a jej vplyv na zemepanskú správu v prostredí premonštrátskych konventov v Bzovíku, Šahách a Kláštore pod Znievom - Žažová, Henrieta (Studia historica Tyrnaviensia, 2017)
The rate of concentration of property holdings and their impact on land administration in the surroundings of the Premonstratensian convents in Bzovík, Šahy and Kláštor pod Znievom
Keywords: bzovík; klaštor pod znievom; šahy